Bestellingen geplaatst na 25/04 11:00 uur worden verwerkt vanaf 13/05/2024

Micro-organismen


Micro-organismen zijn een integraal onderdeel van het leven op aarde en bestaan uit drie groepen: een kleine groep van effectieve dominanten, een kleine groep van schadelijke dominanten en een grote groep volgers. In de natuur werkt de groep discipelen samen met de groep van de sterkste dominanten. Helaas het moderne leven, vervuiling, het vroegtijdige gebruik van kunstmest etc. ... is voorstander van het overwicht van de groep schadelijke dominanten, de EM probeert deze situatie te keren door het overwicht van effectieve dominanten te bevoordelen en daardoor een beter natuurlijk evenwicht te herstellen.


Micro-organismen zijn kleine wezens die voor het blote oog onzichtbaar zijn. De bekendste zijn melkzuurfermenten, fotosynthesebacteriën en gisten.


Sommige micro-organismen worden al eeuwenlang gebruikt voor voedselbereidingen zoals brood, bier, wijn, kaas, enz.


EM worden gebruikt om de natuurlijke weerstand van grond, water, planten, dieren en mensen te vergroten.
Em wordt in het wild verzameld en op een specifieke manier gekweekt, maar wordt niet gemodificeerd of gemanipuleerd. Ze zijn bijna zwartbruin, hun geur is enigszins zuur. Aangezien EM alleen micro-organismen bevat die gunstig zijn voor de gezondheid en het milieu, kunnen ze veilig worden aangeraakt of ingeslikt.
EM moet worden verdund en vermenigvuldigd om bruikbaar te zijn. Vermenigvuldiging wordt activering genoemd, ze worden EM-actief (= EM-A) of Microferm (in de fabriek gemaakt).


Er is een reeks producten van EM en een zeer breed spectrum aan toepassingen, waaronder:

  • Huishoudelijk gebruik en persoonlijke hygiëne.
  • Voor vee en hygiëne van huisdieren.
  • Agricultuur, horticultuur.